Advies: Maak regelmatig backups

Professionele websites met modern CMS systeem! Maak gebruik van YouTube, Social Media en veel meer op uw website. Makkelijk zelf te onderhouden en geen limiet op pagina's!


Backup, Backup, Backup, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen!

Het kan iedereen ovrkomen, je site wordt 'gehacked', je doet zelf iets fout of om een andere reden kom je erachter dat je website op een dag niet meer werkt. In dit geval is het belangrijk dat je een backup hebt gemaakt van je website bestanden en je database. Op deze manier kun je je website herstellen indien dit noodzakleijk is. 

Het maken van backups is je eigen verantwoordelijkheid en wordt niet gedaan door de leverancier van je website of je hostingbedrijf. Heeft u toch hulp nodig met het maken van een backup, dan kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende prijsopgave.

Tip: gebruik nooit simpele wachtwoorden als 'Welkom' of 'Admin', maar gebruik moeilijke lange wachtwoorden als 'dx34gW#R3fHj8'. Verander je wachtwoorden regelmatig. 

Maak een backup van je webbestanden

 1. Raadpleeg de inloggegevens van je hostingbedrijf en zoek de FTP gegevens op
 2. Gebruik een FTP programma om verbinding te maken met je webruimte
 3. Kopieër alle bestanden vanaf de root van je website naar een veilige plek op je computer.
  1. Kopiëer onderstaande mappen en submappen en voor de zekerheid ook eventuele andere mappen die zich op dit nivo bevinden.
   backup-mappen.jpg 

Maak een backup van je database (hosting via Zillion Productions)

 1. Raadpleeg de inloggegevens en zoek de inloggegevens op van je Control Panel 
 2. Na het inloggen kom je op het DirectAdmin scherm.
 3. Onder het kopje 'Your Account' kies je voor MySQL Management

  DirectAdmin.jpg
   
 4. In het volgende scherm klik je onder het kopje 'Download Database' op 'Download'

  DirectAdmin-downloaddatabase.jpg

 5.  Het *.gz bestand wordt nu gedownload en kan op een veilige plek worden opgeslagen voor eventueel toekomstig gebruik.
  Tip: bewaar minstens 2 of 3 eerdere backupbestanden zodat je eventueel nog verder terug kunt als de meest recente database reeds aangetast was door virussen of hackers.

Maak een backup van je database (hosting via een bedrijf)

 1. Raadpleeg de inloggegevens van je hostingbedrijf en zoek de inloggegevens op van je Control Panel, het Dashboard of MyPHP
 2. Maak een backup van de 'MySQL database' en bewaar deze op een veilige plek op je computer.
  1. Raadpleeg je hostingbedrijf voor meer informatie over het maken en herstellen van de backup

Tip: maak regelmatig backups van je website en de database. Dit hoeft natuurlijk niet na iedere wijziging op je website, maar wanneer je het idee hebt dat er heel veel veranderd is of er veel tijd overheen is gegaan, dan is het natuurlijk wel verstandig.