EAN 13 barcode kopen

We krijgen regelmatig vragen over EAN 13 barcode nummers, waarom je deze nodig hebt als je een product wil verkopen, hoe het aanvragen van een EAN barcode werkt en of je per product een apart barcode nummer nodig hebt.

EAN barcode kopen voor verkoop van winkelproducten

Snel aan de slag met het gratis 3-stappenplan

Mocht je na het lezen van dit artikel toch nog met vragen zitten, bel, mail of chat gerust met ons. We helpen je graag verder.

Wat is een EAN code?

De afkorting EAN staat voor Europees Artikel Nummer. Op basis van dit EAN barcode nummer wordt de streepjescode gemaakt die je op de verpakking van een winkelproduct ziet staan. Ieder product wat je in een winkel kunt kopen heeft een uniek EAN barcode nummer. Door dit unieke EAN barcode nummer kunnen alle artikelen gemakkelijk van elkaar onderscheiden worden, worden winkelvoorraden bijgehouden en staat men (als het goed is) niet te lang bij de kassa te wachten tot alle producten zijn aangeslagen. 

Een EAN zorgt voor de identificatie van het product. EAN codes zijn uniek en worden één keer uitgegeven, zodat elk product een uniek nummer heeft. Als je één of meerdere producten gaat verkopen in winkels of online, bijvoorbeeld via Bol.com, dan hebben jouw producten ook eigen EAN barocde nummers nodig. Aangezien o.a. winkelvoorraden worden bijgehouden op basis van een EAN barcode nummer, heb je per ‘verschillend' product een eigen barcode nummer nodig. 

Gebruik altijd officiële EAN codes van GS1

Er zijn een hoop bedrijven, webwinkels en tussenpersonen die zogenaamd EAN barcode nummers verkopen, vaak goedkoop en snel geregeld. Maar let op; goedkoop is duurkoop, want deze bedrijven hebben géén internationale GS1 licentie om barcode nummers uit te geven met als risico dat je alsnog nieuwe officiële barcode nummers moet bestellen en dus twee keer duurder uit bent.

Aangezien wij het erg belangrijk vinden dat je je product veilig en zonder risico's zult verkopen in winkels en online, adviseren wij je geen gebruik te maken van tussenbedrijven die barcode nummers aanbieden, maar om je barcode nummer(s) rechtstreeks bij GS1 te bestellen. GS1 is immers een wereldwijde organisatie waardoor je geen risico loopt als tussenpersonen of bedrijven in de toekomst zouden wegvallen. Bovendien halen deze bedrijven hun barcodes ook bij GS1 vandaan, dus waarom zou je risico willen lopen?

Regel zelf je EAN barcode nummers

Je kunt heel makkelijk zelf een EAN barcode nummer pakket bestellen via GS1. Zie stappenplan onderaan dit artikel. De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid barcodes die je nodig hebt, en die staan ook duidelijk op de website van GS1 vermeld. Wanneer je eenmaal over een officieel barcode nummer beschikt, kun je bij ons de barcode afbeelding bestellen die je op je product verpakking kunt (laten) zetten, bijvoorbeeld door de vormgever waarmee je werkt. Heb je nog geen vormgever, dan helpen wij je graag verder bij het ontwerpen van je productverpakking.

Officiële barcode afbeelding(en) of streepjescodes 

Een barcode afbeelding, oftewel, de streepjes code die je ziet op productenverpakkingen in winkels, is een vertaling van het EAN barcode nummer wat je van GS1 hebt gekregen. Deze afbeelding moet natuurlijk wel voldoen aan een aantal belangrijke specificaties, denk bijvoorbeeld aan de correcte afmeting van de barcode, maar ook aan het juiste kleurgebruik, de afstand tussen de lijntjes, leesbaarheid en scherpte van de lijnen, etc. Niet iets wat je zomaar kunt overlaten aan gratis barcode generator tools op internet. Behalve het feit dat deze tools geen checks doen op officiële controlecijfer berekeningen, leesbaarheid en kwaliteit, is er ook geen enkele garantie dat je barcode straks goed leesbaar is door scanners als je product dan eindelijk in de winkel terecht is gekomen. Ook hier komt de uitspraak 'goedkoop is duurkoop' weer om de hoek kijken. Het zou jammer zijn als je je productverpakkingen weer opnieuw moet laten drukken en opnieuw geld moet uitgeven, omdat de barcode afbeelding niet voldoet aan de specifieke eisen die eraan gesteld worden.

Bestel je barcode afbeelding via onze webshop

Wij leveren barcode afbeeldingen voor veel verschillende bedrijven, uitgeverijen en verkopers, niet alleen in Nederland en België, maar wereldwijd en daar zijn we trots op.

Wij maken officiële barcode afbeeldingen volgens de juiste standaarden en op basis van de officiële richtlijnen van GS1. Bovendien doen wij dat handmatig, dat wil zeggen dat wij ook altijd checken of het nummer voldoet aan de officiële controlecijfer berekeningen, goed leesbaar is en overeenkomt met het door jouw bestelde nummer. Er er iets niet klopt, dan nemen we contact met je op, zodat we zeker weten dat je goed geholpen bent. We willen namelijk dat je je producten veilig zult verkopen in winkels en online zoals Bol.com, Amazon, eBay, Google Shopping, Beslist.nl en Alibaba.

Wat voor soort barcode afbeelding heb ik nodig?

Je kunt bij ons kiezen voor een .BMP bestand, een .EPS bestand of beiden. De bestanden zijn allemaal van hoge kwaliteit, maar we leggen je graag uit wat het verschil is zodat je een goede keuze kunt maken. 

1. Als je gebruik maakt van een vormgever die je productverpakking gaat ontwerpen, dan kun je het beste kiezen voor een .EPS bestand. Vormgevers werken hier het liefst mee, omdat deze bestanden bestaan uit 'vectoren'. Dit zijn bestanden die ALTIJD hun scherpte behouden ongeacht de manier waarop ze worden toegepast. Een .EPS bestand wordt voornamelijk gebruikt in combinatie met pakketten als Adobe Illustrator, Photoshop of InDesign. 

2. Als je zelf aan de slag gaat met de afbeelding en geen pakket hebt om .EPS bestanden te openen, dan kun je kiezen voor een .BMP bestand. De barcode wordt aangeleverd in drukkwaliteit (600DPI) zodat de afbeelding goed scherp is en natuurlijk goed te scannen is. De kwaliteit van een .BMP bestand is echter afhankelijk van de grootte waarin deze wordt toegepast.

3. Als je twijfelt of wel werkt met een vormgever, zelf geen .EPS bestand kunt openen, maar wel het bestand wilt inzien, dan kun je ook kiezen voor beide bestanden. In dat geval kun je je vormgever voorzien van het .EPS bestand en zelf het .BMP bestand gebruiken voor je eigen administratie.

Wat is een Quiet Zone Indicator?

Een Quiet Zone Indicator is een '>' teken dat aangeeft dat de code stopt. Zo worden er geen gegevens ingescand die niet bij de code horen. De indicator verstuurd geen signaal of inhoud, daarom wordt hij 'quiet' genoemd. Deze extra optie is GRATIS.

Gratis 3-stappenplan

Volg het stappen plan om veilig en zorgeloos je producten te verkopen in winkels en online.

Stap 1:

Bestel je officiële EAN barcode nummer via GS1
Nadat je het pakket heb besteld, ontvang je via email een factuur van GS1. Wanneer deze betaald is, zullen zij je order verwerken. Hierna krijg je een email over de 'MijnGS1 portaal', houd je email dus even goed in de gaten. Via de 'MijnGS1 portaal' kun je contactpersonen en bedrijfsgegevens inzien en aanpassen. Ook kun je zien welke dienst(en) je afneemt, eenvoudig je GS1 codes beheren en facturen inzien.

GS1 geeft de codes pas uit nadat zij je betaling hebben verwerkt, dit kan enkele dagen duren, dus houd daar rekening mee.

Stap 2:

Bestel je barcode afbeelding via onze webshop
Wanneer GS1 de codes aan jouw account heeft toegekend, ontvang je hier weer een email over. Op dat moment zijn de je barcode nummers zichtbaar in 'MijnGS1 portaal' onder het kopje 'Mijn GS1codes en diensten'.

Je kunt nu via 'MijnGS1' onder het kopje 'Artikelcodes beheren' de codes toekennen aan je product(en), hierna kun je via onze website de barcode afbeeldingen bestellen.

Je kunt bij ons kiezen voor een .BMP, een .EPS of beide bestanden, hierover hebben we het al in deze blog post gehad (zie het kopje: Wat voor soort barcode afbeelding heb ik nodig?)

Wij verwerken je bestelling vrijwel direct, je kunt je barcode afbeeldingen vaak binnen het uur verwachten via email.

Stap 3:

Start met verkopen in winkels en online
Veel succes en plezier met de verkoop van je producten in winkels en online. Je kunt zorgeloos en zonder risico's je producten wereldwijd verkopen.

Hebben we je kunnen helpen?

Laat gerust je review achter.

Reviews System WIDGET PACK
Share: